THY Havacılık Müzesini Kurmalı
THY Havacılık Müzesi
Şaka değil bir temenni; Türk Hava Yolları Havacılık Müzesi. Günümüzde birçok havayolu kendi müzesini çoktan kurmuş durumdayken, THY’nın bu konuda rakiplerinden geri kalması düşünülemez.
1933’den beri 82 yıldır faaliyetini sürdüren köklü kuruluş, göz bebeğimiz, milli havayolumuz Türk Hava Yolları bu asaletine yakışır projeleri de gündemine almalıdır. Vizyon sahibi idarecileriyle bunu başaracağına inanıyorum.
Türk Hava Yolları, geçmişten günümüze kadar kullandığı ve şu an ülkemizde hiç bulunmayan uçakların içinde bulunduğu bir müze açarak hem büyük bir prestij kazanır hem de ülke havacılık tarihine büyük hizmette bulunmuş olur.
Bu müzede kullanılacak uçaklar hurda fiyatına alınacağı için bu masraf Türk Hava Yolları için reklam harcaması kadar bile olmayacaktır. DC-3’lerin tamamı denizlere batırılmadan, DC-9’lar Boeing 727’ler hurda olmadan birer örnekleri kullanıldığı dönemin orijinal renklerine boyanıp müzede sergilenmelidir.
Türkiye’nin ilk jet yolcu uçağı TC-JAA “TOPKAPI”, Bogota (Santa Fe de Bogota) El Dorado – Columbia’da kaderine terk edilmiş durumdadır ve müzenin ilk uçağı olmaya adaydır.
TC-JAA sadece bir uçak değil, bir ulusun jet çağına geçişinin sembolüdür. O halde THY bu uçağı bulunduğu yerden çok cüzi fiyatlarla satın alıp, 1967 yılındaki haliyle restore edebilir. Böylece kurulması gerçek bir ihtiyaç haline gelmiş olan modern bir havacılık müzesinde sergilemek suretiyle sosyal sorumluluk penceresinden bakıldığında ülkemize kültür mirası olarak da hizmet etmiş olur.
Bu müzenin kuruluşunda her aşamada gönüllü olarak görev almaya hazırım ve hazır olan birçok tecrübe sahibi insan tanıyorum.
O halde bir slogan olarak diyorum ki; HavacılıkMüzeniKurTHY#
Not: TC-JAA tesciliyle jet çağını başlatan uçağımızın restoran olduğunu öğrendim. Bu konudaki yazımın linki için TIKLAYINIZ
[…] Yıllar önce de yazmıştım, THY Müzesini kurmalı. Yazı için TIKLAYINIZ […]